Aardbeien CheeseCake

Geplaatst op

Mijn vrouw wees mij op een recept van een bepaald roomkaas merk. Ik ben zelf niet zo’n voorstander van die reclame recepten, maar ben verrast door deze heerlijke taart. Ik heb het recept maar even overgenomen om later aan te passen naar mijn wensen. Eerdere cheesecakes waren bij mij vaak nog wat te zacht van binnen en daar hou ik niet van.

Dit is echt een goed basis recept voor cheescake. Hiermee kun je eindeloos variëren. Hieronder de bereiding en de ingrediënten.

Bereiding

Voorbereiding

  1. Zet alle ingrediënten klaar.
  2. Verwarm de oven voor op 160°C.
  3. Bekleed de springvorm met bakpapier.
  4. Vet de binnenkant van de ring in met boter.

De bodem

  1. Smelt de boter.
  2. Verkruimel de biscuitjes.
  3. Meng de gesmolten boter met de koekkruimels.
  4. Verdeel het mengsel over de bodem van de springvorm en druk goed aan.

Inhoud

  1. Mix de roomkaas met de suiker, citroensap en –rasp met een mixer tot een romige massa.
  2. Voeg één voor één de eieren toe.
  3. Spatel het maïs– of aardappelzetmeel er voorzichtig door
  4. Schep het mengsel op de koekbodem.

Bakken

  1. Bak de taart in het midden van de voorverwarmde oven op 160°C in zo’n 55 minuten gaar.

Let op dat de taart niet te snel donker wordt, lichtbruin is perfect.

Wachten

  1. Laat afkoelen op een rooster na het bakken.
  2. Ze hem in de koelkast voor minimaal twee uur, maar liefst de hele nacht.

Aardbeiensaus

  1. Pureer hiervoor de diepvriesaardbeien met een handje diepvriesframbozen met een staafmixer.
  2. Zeef de puree zodat er geen harde stukjes in blijven zitten. Zeker met framboos: zeef de pitjes eruit!

Opmaak

  1. Verwijder de kroontjes van de verse aardbeien en halveer ze.
  2. Giet vlak voor serveren de saus op de taart.
  3. Verdeel met een lepel de saus over de taart.
  4. Versier met de verse aardbeien en een paar blaadjes munt. Maar munt had ik niet, dus maakte de poedersuiker het af 🙂

Enjoy!

Ingrediënten

Bodem

  • 250 g Maria biscuitjes
  • 75 g Roomboter

Inhoud

  • 600 gram roomkaas (op kamertemperatuur)
  • 160 suiker + 40 gram zelfgemaakte* vanillesuiker
  • 3 eierеn
  • 1 eetlepel aardappel- of maïszetmeel
  • Sap én rasp van 1 citroen

* Ik gebruik liever mijn zelfgemaakte vanille suiker, als alternatief kun je een zakje vanille suiker bij 200 gram suiker doen.

Aarbeiensaus

  • 200 gram diepvries aardbeien
  • 50 gram diepvries frambozen

Topping

  • 250 gram verse aardbeien
  • Een pаar blaadjes verse munt

Tips

Volgende keer ga ik de Marie biscuit vervangen door een ander soort koekje. Of koekruiden erbij ? Vaak wordt er ook Bastonge koek gebruikt in Cheescake.

2 reacties op “Aardbeien CheeseCake&rdquo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *