Brownies

Geplaatst op

Heerlijke brownies, knapperig en smeu├»g te gelijk ­čÖé Mooi te garneren met wat poedersuiker of slagroom en daarop een verse framboos en een halve aarbei is het een chique gebakje.

Bereiding

  • Doe boter, beide soorten suiker, chocola en stroop in een pannetje. Zet het op een laag vuur en roer door tot de boter en chocolade zijn gesmolten. De suikerkorrels hoeven niet te smelten. Laat het mengsel nu afkoelen. Kamertemperatuur is goed, maar lauwwarm mag ook.
  • Klop ondertussen de eieren luchtig. Voeg het chocolademengsel toe en mix op een lage snelheid tot een egaal mengsel.
  • Voeg bloem, cacaopoeder en bakpoeder toe. Mix wederom op een lage stand tot de ingredi├źnten zijn opgenomen. Lang mixen of op hoge snelheid is niet nodig, anders worden je brownies niet zo smeu├»g als je wilt.
  • Giet het beslag in een met bakpapier beklede vorm van 23├Ś23 cm en spreid gelijkmatig uit.
  • Bak de brownie in 20 minuten op 180 graden.
  • De bovenkant ziet er droog uit na het bakken, maar van binnen is hij nog lekker zacht en smeu├»g.
  • Laat de brownie volledig in de vorm afkoelen voordat je hem eruit haalt en in stukken snijdt.

Ingredienten (16 stuks)

  • 80 gram boter
  • 180 gram fijne kristalsuiker
  • 20 gram vanille suiker (zelfgemaakte; suiker met vanille stokjes)
  • 100 gram donkerbruine basterdsuiker
  • 165 gram pure chocolade
  • 1,5 el stroop (pannenkoekenstroop)
  • 3 eieren
  • 135 gram bloem
  • 25 gram cacaopoeder
  • 1/2 tl bakingsoda

Extra

  • vierkant bakblik van 23×23 cm
  • bakpapier

Tips en credits

  • Om het mengsel in de pan sneller af te laten koelen, kun je de pan in een bak met koud water zetten. De pan koelt meteen af en dan kun je wat sneller genieten van je brownie ­čÖé
  • Mixen kan ook met een spatel, minder luchtig ├şs smeu├»ger.
  • Gaar? gebruik geen sat├ęprikker zoals bij cake, maar wacht tot de bovenkant droog is. Hij moet ook stevig zijn, als hij wiebelt mag hij nog even.
  • Meer variaties en tips vind je bij Laura’s Bakery.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *