Chocoladetaartje met Frambozen

Geplaatst op

Wat blijft dat toch een supercombinatie… Chocolade én Frambozen! Met dit basisrecept maak je een smeuïge chocoladetaart die lukt en nog lekker is ook!

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet een springvorm (20 cm) in. Verwarm de boter en laat afkoelen.
  2. Klop de eieren met het vanillemerg lekker luchtig met een keukenmachine.
  3. Zeef de poedersuiker en cacao boven een kom.
  4. Voeg het zout toe.
  5. Roer het boter door het suiker-cacao mengsel.
  6. Voeg beetje voor beetje het opgeklopte ei toe aan het boter-suiker-cacao mengsel.
  7. Spatel als laatst het meel erdoor. Doe het voorzichtig zodat het beslag lekker luchtig blijft.
  8. Doe het beslag in de springvorm en zet het in de oven.

Bakken

Bak de taart ongeveer 20 minuten. Omdat elke oven anders is kun je het beste de taart op de volgende manier bakken;

  1. Begin met 15 minuten bakken.
  2. Prik er daarna met een satéprikker in om te kijken hoe gaar de taart is.
    • Komt de prikker er droog uit, dan is het gaar.
    • Blijft het deeg aan de prikker hangen, dan is het nog niet gaar.
  3. Prik zowel aan de zijkant als in het midden. Bepaal op deze manier zelf je gewenste droogte van de taart.
  4. Is het nog te nat, bak dan nog drie minuten en start weer bij stap 3. Herhaal dit tot je tevreden bent. En bij mij is dat als de binnenkant nog maar ‘net’ droog is.

Opmaken

  • Haal na het bakken de taart uit de oven en laat hem op een rooster afkoelen.
  • Als de taart afgekoeld is leg dan wat frambozen of gesneden aardbeien op de taart en bestrooi het met poedersuiker.
  • Geniet!

Ingrediënten

  • 200 gram boter
  • 200 gram poedersuiker
  • 50 gram cacaopoeder
  • mespunt zout
  • half vanillestokje (haal het merg eruit)
  • 3 eieren
  • 200 gram amandelmeel
  • verse frambozen

Tips

  1. Met amandelmeel is het glutenvrij, maar je kunt ook gewoon bloem gebruiken als je even geen amandelmeel hebt.
  2. Gebruik een ø 20 cm springvorm. Ik had er geen en dat is toch echt zonde van de vorm. Bij mij is hij wat breder geworden en dus ook platter.

Credits

Met dank aan de Postcodeloterij hebben we het boekje van Koken met Kanjers van Janny van der Heijden. Ik heb wel het recept een beetje aangepast en daardoor moet hij ook iets langer in de oven staan, maar hij is wel wat smeuïger.

Eén antwoord op “Chocoladetaartje met Frambozen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *