Groente Rösti

Geplaatst op

Wat een beetje saai maar wel gezond gerecht leek blijkt een zeer smakelijk en gezond gerecht te zijn! Dit recept kun je gebruiken als basis voor een heerlijke smeuïge Rösti met veel groente. Deze moet je echt eens proberen!

Bereidingswijze

Dit recept is voor twee medium rösti’s, je kunt naar wens natuurlijk ook variëren; 1 grote, 4 kleine of wat je maar wilt. Houd wel goed de baktijd in de gaten, die varieert snel. Let op dat het ei gestold is en de rösti niet aanbrand.

  1. Schil de aardappelen en rasp ze boven een kom.
  2. Snijd de prei in dunne ringen en voeg dit samen met de broccolirijst toe aan de kom.
  3. Roer alles goed door elkaar.
  4. Voeg de eieren samen met de bieslook, peterselie en knoflook toe aan de kom en roer alles goed door.
  5. Voeg tot slot de bloem toe, schep alles nog een keer door elkaar.
  6. Verhit de olie in een koekenpan.
  7. Schep de helft van het aardappelmengsel in de pan en druk goed aan met behulp van de achterkant van een lepel of spatel.
  8. Bak de rösti in 4 a 5 minuten op middelhoog vuur gaar per kant.
  9. Keer na de 4 a 5 minuten de rosti om en bak de ander kant ook 4 a 5 minuten.
  10. Bak daarna de andere helft van het aardappelmengesel en herhaal punt 7 t/m 9.

Ingrediënten (4p)

  • 800 g kruimige aardappels (geraspt)
  • 200 g broccolirijst
  • 1 prei
  • 1 teentje knoflook
  • 4 eieren
  • 4 el bloem
  • 10 g bieslook (fijngehakt)
  • 10 g peterselie (fijngehakt)
  • 3 el zonnebloemolie
  • beetje zout en peper

Tips

Het omdraaien van de rösti kan wat lastig zijn. Gebruik een groot bord of deksel om de rösti om te draaien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *