In­di­a­se to­ma­ten­cur­ry met zalm­, bloem­koolrijst & naan­brood

Geplaatst op

Een heerlijk gerecht bomvol groente! En het is zo lekker dat je eigenlijk te weinig brood hebt om de pan mee uit te likken.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Verhit de helft van de olie in een hapjespan en bak de geraspte gember, uienringen en garam masala ongeveer 3 minuten op middelhoog vuur.
  3. Voeg de tomatensaus en tomatenblokjes toe en breng aan de kook.
  4. Laat met de deksel op de pan de curry 5 min. op middelhoog vuur zachtjes koken.
  5. Verdeel ondertussen de naanbroden over een rooster en verwarm 5 min. in het midden van de oven.
  6. Snijd de zalm in blokjes van 2 cm en snijd de spinazie grof.
  7. Voeg de zalm en spinazie toe aan de curry en schep voorzichtig om tot de spinazie geslonken is en de zalm gaar. Dit duurt ca. 3 min.
  8. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  9. Verhit ondertussen de rest van de olie in een hapjespan en bak de bloemkoolrijst met een teentje geperste knoflook 2 min. op middelhoog vuur.
  10. Serveer de curry met de bloemkoolrijst en het naanbrood.

Ingrediënten (4p)

  • 4 cm verse gember (geraspt)
  • 1 middelgrote ui (halve ringen)
  • 4 tomaten (in blokjes)
  • 2 el arachideolie
  • 1 el garam masala
  • 350 ml tomatensaus (tomato frito)
  • 4 stuks plain mini naans
  • 300 g verse zalmfilets
  • 200 g verse spinazie
  • 400 g bloemkoolrijst
  • 1 teen knoflook (geperst)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *