Mexi­caan­se wraps met ge­gril­de kip en avo­ca­do

Categorieën Hoofdgerecht0 opmerking

Gezond en lekker; helemaal van deze tijd met veel groente, weinig “ongezond” vlees en met minder zout.

Bereiding

  1. Meng de kipfilet met de olie en de Mexicaanse mix.
  2. Verhit de grillpan en gril de kip in ca. 8 min. goudbruin en gaar.
  3. Snijd ondertussen de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit, snijd het vruchtvlees in de schil met een mesje in plakjes en schep het met een lepel uit de schil.
  4. Spoel de mais en bonen af in een vergiet, laat uitlekken.
  5. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit.
  6. Meng de yoghurt met het limoenrasp en een ½ el limoensap en breng op smaak met peper en eventueel zout.
  7. Snijd de kip in schuine reepjes van 1 cm.
  8. Verdeel ongeveer de helft van de sla, avocado, mais, bonen, kipreepjes, de limoenyoghurt en tabasco over de worteltortilla’s.
  9. Vouw de buitenkant van de tortilla’s naar binnen en rol op.
  10. Halveer de wraps en serveer met de rest van de sla, groenten en kip.

Ingredienten (2p)

  • 200 g kipfilet
  • 1 el traditionele olijfolie
  • ½ el Mexicaanse tacokruiden
  • 1 eetrijpe avocado
  • 150 g mais in blik
  • 200 g zwarte bonen
  • ½ limoen (schoongeboend)
  • 85 g Griekse yoghurt (0% vet)
  • 100 g ijsbergsla
  • 2 worteltortilla’s
  • 1 tl tabasco chipotle pepper sauce

Met de worteltortilla’s krijg je nog eens extra groente binnen 🙂 43% van de tortilla is wortel. Maar de rest, 57 % bestaat uit tarwebloem en helaas een hoop andere ingredienten, volgende keer de tortilla ook maar zelf maken …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *