Traybake met kip, paprika, bonen en chipotle

Geplaatst op

Lekker en eenvoudig gerecht. Even een kleine voorbereiding, wat snijden en het meeste gaat gelijk op de bakplaat de oven in. Na 30 minuten is het klaar. Geniet!!

In één plaatje gevat:

Voor de gene die toch liever de tekst lezen:

Ingrediënten

  • 800 g zwarte bonen in blik
  • 3 paprika’s (1 zak paprikamix bijvoorbeeld)
  • 4 trostomaten
  • 4 kipdijfilets
  • 100 ml (La Morena) chipotlesaus
  • 2 el arachideolie
  • 1 limoen
  • 15 g verse koriander
  • 125 g crème fraîche
  • 3 bosuitjes

Bereiding

Bereiding bakplaat

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Doe de bonen in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat goed uitlekken.
  3. Verwijder de steelaanzet en zaadlijsten van de paprika’s en snijd het vruchtvlees in stukken van 2 cm.
  4. Halveer de tomaten en kipdijfilets.
  5. Schep de bonen, paprika en kip om met een deel van de chipotlesaus, de olie, peper en eventueel zout.
  6. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en leg de tomaten ertussen.
  7. Bak ca. 30 min. in het midden van de oven.

Bereiding limoensaus

  1. Snijd de koriander fijn.
  2. Rasp de groene schil van de limoen en halveer de vrucht.
  3. Pers de helft van de limoen uit
  4. Meng het limoenrasp, 1 el limoensap (per 4 personen), de koriander en crème fraîche.
  5. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Bereiding garnering

  1. Snijd de andere helft van de limoen in partjes.
  2. Snijd de bosui in dunne ringen.

Opdienen

Neem de traybake uit de oven en besprenkel met de rest van de chipotlesaus, de helft van de limoensaus en bestrooi met de bosui. Serveer met de limoenpartjes

Enjoy!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *