Vette Spek Pannenkoek Omelet

Geplaatst op

Hmmm… misschien niet de juiste titel gekozen… het gaat hier om “een hele lekkere” als in “vet cool” bedoelde ik dus 🙂 Een heerlijk lunchgerecht.

Ingrediënten

Voor twee personen

  • 250 melk
  • 8 lapjes spek (ontbijt of katenspek)
  • 100 gram bloem (bijvoorbeeld 50 tarwebloem / 50 maïsbloem)
  • 2 eieren

Benodigdheden

  • Twee koekenpannen
  • Twee deksels

Bereidingswijze

  1. Mix alle ingrediënten goed door elkaar.
  2. Bak de speklapjes in de koekenpan (4 per pan).
  3. Draai ze om als ze mooi bruin zijn geworden.
  4. Giet het mengsel over het spek. (Wellicht houd je wat over)
  5. Leg de deksel op de pan en bak ze in 3 minuten op middelhoog vuur.
  6. Controleer af en toe, elk fornuis en elke pan is weer anders.
  1. Draai ze om als ze mooi bruin zijn aan de onderkant en opgedroogd aan de bovenkant.
  2. Laat ze vervolgens op laag vuur in ongeveer 2 minuten gaar worden, en weer met de deksel op de pan…

Enjoy !

Oh, en als je nog wat beslag over hebt. Kun je dat gewoon in de koekenpan gooien om een lekker toetje van te maken 😉 Met Basterdsuiker, Nutella, Pure chocolade pasta, stroop, etc. etc.

Eén antwoord op “Vette Spek Pannenkoek Omelet”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *