Dit heerlijke romige kipfilet recept is licht en koolhydraatarm en super simpel te maken en ook nog eens lekker !

Ingrediënten
- 4 kipfilets
 - 2 theelepels uienpoeder
 - 1 theelepel knoflookpoeder
 - Bloem (klein beetje om de kip te bedekken)
 - Olijfolie
 - Peper en zout
 - 6 tenen knoflook, fijngehakt
 - 200 g spinazie
 - 100 g zongedroogde tomaten, in stukjes
 - 50 g zwarte olijven, in plakjes
 - 1 el milde mosterd
 - 1 tl gedroogde oregano
 - 200 ml kookroom
 - 100 g Parmezaanse kaas (of Parrano Snippers Originale)
 - 400 g bloemkoolrijst
 
Bereiding
Kip voorbereiden
- Bestrooi de kipfilets met peper, zout, uienpoeder, en knoflookpoeder.
 - Wentel ze licht door de bloem.
 
Kip bakken
- Verhit een een beetje olijfolie in een grote pan.
 - Bak de kipfilets goudbruin aan beide kanten (ongeveer 4-5 minuten per kant).
 - Haal de kip uit de pan en zet apart.
 
Saus maken
- Voeg in dezelfde pan de helft van de fijngehakte knoflook toe en bak kort.
 - Voeg de mosterd en oregano toe, gevolgd door de kookroom. Roer goed.
 - Voeg de zongedroogde tomaten en zwarte olijven toe en laat kort mee sudderen.
 - Voeg daarna de spinazie toe en laat deze slinken.
 - Roer een deel Parmezaanse kaas door de saus tot deze smelt. Houd een deel apart om te garneren.
 
Kip toevoegen
- Leg de kipfilets terug in de pan en laat ze sudderen in de saus tot ze volledig gaar zijn.
 - In de tussentijd kan de Bloemkool rijst klaargemaakt worden.
 
Bloemkoolrijst wokken
- Verhit een beetje olijfolie in een wok of grote koekenpan.
 - Voeg de overgebleven knoflook toe en bak kort.
 - Voeg de bloemkoolrijst toe en wok op hoog vuur gedurende 3-4 minuten tot deze licht gaar is.
 - Breng op smaak met peper en zout.
 
Serveren
- Verdeel de bloemkoolrijst over borden en schep de kip met saus er bovenop.
 - Garneer met extra Parmezaanse kaas en eventueel verse kruiden zoals peterselie of basilicum.
 
Geniet van deze heerlijke, lichte maaltijd. Perfect voor een koolhydraatarm diner! 🍽️