Bolognesesaus

Geplaatst op

De lekkerste bolognese saus maak je gewoon zelf! Volg dit recept, maak lekker veel, vries de rest in, en geniet!

Bereiding

  1. Verhit de boter in een pan en bak het gehakt rul.
  2. Voeg de ui, wortel, bleekselderij en spek toe en bak ca. 5 min. mee.
  3. Voeg de wijn en bouillon toe en breng aan de kook.
  4. Laat ca. 10 min op hoog vuur inkoken.
  5. Voeg de tomatenpuree toe en breng op smaak met peper en zout.
  6. Verhit de melk in een pannetje en voeg vervolgens toe aan de saus.
  7. Laat de saus ca. 30 min. zachtjes koken op laag vuur met het deksel schuin op de pan.

Ingrediënten (4p)

  • 30 gram roomboter
  • 400 gram rundergehakt
  • 1 grote ui (gesnipperd)
  • 1 winterpeen (gesneden in fijne blokjes)
  • 3 stengels bleekselderij (gesneden in fijne blokjes)
  • 100 gram ontbijtspek (blokjes)
  • 150 ml (stevige) rode wijn
  • 150 ml tuinkruidenbouillion (van 500 ml water en 1 tuinkruidenboulliontablet)
  • 2 el tomatenpuree
  • 300 ml halfvolle melk

Nu de bolognese saus klaar is kun je hem gaan gebruiken. Heel eenvoudig met spaghetti en parmezaanse kaas. Geniet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *