Ba­bi ket­jap met Chi­ne­se kool en rijst

Geplaatst op

Zelfgemaakte babi ketjap. Supersnel op tafel en ook nog eens lekker!

Bereiding

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in dunne reepjes.
  3. Schil de gember en snijd fijn.
  4. Snijd de Chinese kool en hamlappen in reepjes van 1 cm.
  5. Verhit de helft van de olie in een hapjespan en bak het vlees op middelhoog vuur in 3 min. bruin.
  6. Voeg de rode peper en gember toe. Pers de helft van de knoflook erboven en bak 1 min. mee.
  7. Voeg de ketjap toe en laat 6 min. op laag vuur gaar worden.
  8. Verhit ondertussen de rest van de olie in een wok en voeg de Chinese kool toe.
  9. Pers de rest van de knoflook erboven en roerbak op middelhoog vuur 4 min.
  10. Breng de kool op smaak met peper en zout.
  11. Verdeel de babi ketjap, de kool en de rijst over kommen.

Ingrediënten (4p)

  • 300 g witte rijst
  • 1 rode peper (in dunne reepjes)
  • 3 cm verse gember (fijngesneden)
  • 1 Chinese kool (repen van 1 cm)
  • 300 g hamlappen (repen van 1 cm)
  • 4 el milde olijfolie
  • 2 tenen knoflook (persen)
  • 100 ml ketjap manis

Tip

Het is wel een mega zout gerecht. Alleen al in de ketjap manis zit 10% zout. D.w.z. 10 gram (!) Je hebt maar 2 gram nodig per dag dus dat gaat hard. Zeker met een zak kroepoek erbij 😋Dus even kijken of we hier niet iets aan kunnen doen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *