Tomatensoep met tijm

Geplaatst op

Met dit recept kun je makkelijk veel soep maken, lekker om in te vriezen. De tijm maakt de soep net ff wat minder standaard.

Bereiding

  1. Bak de gesnipperde ui met stukjes knoflook in de olie op laag vuur tot de ui glazig wordt.
  2. Voeg tomatenpuree toe en bak mee op hoger vuur.
  3. Doe de stukjes aardappel erbij en roer om.
  4. Voeg vervolgens de in kwarten gesneden tomaat toe.
  5. Vul de pan verder met 1 liter water.
  6. Om het goed op smaak te krijgen voeg zout of 1 a 2 boullionblokjes toe.
  7. Voeg de tijm toe en laat minimaal een half uur zachtjes koken.
  8. Pureer de soep en kook nogmaal minimaal 15 minuten.

Heerlijk met een stukje zelfgemaakt brood.

Ingredienten (4p)

  • scheutje olijfolie
  • 2 ui (gesnipperd)
  • 1 knoflook (fijn gesneden)
  • 70 gr tomatenpuree
  • 1 aardappel (in stukjes)
  • 1 kg trostomaten (gesneden in kwarten)
  • 1 L water
  • Een schep zout of gewoon 1 a 2 boullionblokjes
  • Een handje verse of een a twee eetlepels gedroogde tijm

Geniet van deze simpele maar vooral lekkere tomatensoep!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *