Met dit recept kun je makkelijk veel soep maken, lekker om in te vriezen. De tijm maakt de soep net ff wat minder standaard.
![](https://www.papabakt.nl/wp-content/uploads/2020/05/390F2406-5537-45DA-961A-0998A3EFBAC2-scaled-e1588521799441-1024x768.jpeg)
Ingredienten (4p)
- scheutje olijfolie
- 2 ui (gesnipperd)
- 1 knoflook (fijn gesneden)
- 70 gr tomatenpuree
- 1 aardappel (in stukjes)
- 1 kg trostomaten (gesneden in kwarten, wel eerst even ontvellen)
- 1 L water
- Een schep zout of gewoon 1 a 2 bouillonblokjes*
- Een handje verse of een a twee eetlepels gedroogde tijm
Bereiding
- Bak de gesnipperde ui met stukjes knoflook in de olie op laag vuur tot de ui glazig wordt.
- Voeg tomatenpuree toe en bak mee op hoger vuur.
- Doe de stukjes aardappel erbij en roer om.
- Voeg vervolgens de in kwarten gesneden (ontvelde) tomaat toe.
- Vul de pan verder met 1 liter water.
- Om het goed op smaak te krijgen voeg zout of 1 a 2 bouillonblokjes* toe.
- Voeg de tijm toe en laat minimaal een half uur zachtjes koken.
- Pureer de soep en kook nogmaal minimaal 15 minuten.
Heerlijk met een stukje zelfgemaakt brood.
![](https://www.papabakt.nl/wp-content/uploads/2020/05/1AAC68DD-16A0-4A5C-A59E-59A10B465D5E-1024x768.jpeg)
Geniet van deze simpele maar vooral lekkere tomatensoep!
Bouillonblokje ??
Let op met zout! In een bouillonblokje zit al snel 50% zout. Het blokje zelf is 10 gram. Dus reken maar uit. Voeg gewoon zelf 5 gram zout toe, dan weet je tenminste wat je eet…
Eén antwoord op “Tomatensoep met tijm”