Notendadelbar met pistachenoten en pure, echt pure chocolade 🤪

Geplaatst op

Supergezonde snack zonder toegevoegde suikers en het bevat geen melk. Ja daar moeten we tegenwoordig op letten dus ben ik op zoek gegaan naar iets nieuws.

Ik kwam deze tegen op ZonderZooi.com. Er zit overigens knal veel suiker in een dadel dus pas op als je echt minder suiker wil…

Voor de health freaks:

  • 100% vegan
  • Lactosevrij 
  • Glutenvrij
  • Rijk aan gezonde vetten
  • Boordevol vitaminen en mineralen
  • Rijk aan antioxidanten

Ingrediënten

  • 150 gram hazelnoten (fijngemalen)
  • 200 gram dadels (fijngemalen)
  • 4 eetlepels cacaopoeder
  • 80 gram pure chocolade, het liefst 72% of meer
  • 20 gram pistache noten (in stukjes, gewicht zonder schil)

Bereiding

  • Doe de hazelnoten in de keukenmachine en maal even kort fijn. 
  • Voeg daarna de dadels en cacaopoeder toe en mix tot een fijn mengsel. *
  • Leg bakpapier in een cakeblik en strijk glad bij de randen.
  • Vul het blik met het mengsel en duw dit goed aan met je vingers of strijk het glad met een spatel.
  • Zet het cakeblik minimaal een kwartier in de koelkast.
  • Verwijder de schilletjes van de pistachenoten en hak ze fijn met een scherp mes.
  • Haal het mengsel uit het cakeblik en snijd het met een scherp mes in het gewenste aantal repen.
  • Smelt de chocolade au bain marie. **
  • Giet de chocolade over de repen.
  • Garneer de repen met de pistachenoten voordat de chocolade hard wordt.
  • Zet de repen daarna 20 minuten in de koelkast om hard te worden.

Enjoy !

Tips

  • * Bij het fijn mixen van noten komt er olie vrij. Let dus op dat je niet te lang mixt, maar mix het ook niet te kort want dan blijft het te droog.
  • ** Voor het beste resultaat google even op chocolade tempereren.

Ingrediënten verdeling

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *