Dry Sugarless American Cookies

Geplaatst op

Ja, ik probeer er ook maar wat moois van te maken. Dit zijn zogenaamde ‘healthy’ american cookies. Ik moet er nog wat aan tweaken want vind ze nog een beetje droog…

Ze zijn in elk geval vrijwel zonder suiker (er zit een klein beetje in de chocolade, hoe puurder hoe minder suiker) en ze zijn helemaal melkvrij. Veganistisch zelfs…

Dit recept komt oorspronkelijk van fit.nl maar ik heb het > een klein beetje aangepast.

Ingrediënten

  • 125 gram amandelmeel
  • 75 gram havermout
  • 50 gram havermeel > zelf gemaakt met blender
  • 50 gram extra pure chocolade > 25 gram 72% en 25 gram 80%
  • 3 el. erythritol (of honing) > 6 gram Zusto
  • 3 el. kokosolie
  • 1 tl. vanille extract > vanille aroma
  • 1 tl. bakpoeder
  • 1/4 tl. zout
  • 1-4 el. plantaardige melk > havermelk

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en zet een bakplaat met bakpapier klaar. 
  2. Meng alle droge ingrediënten in de mengkom. Doe hier de kokosolie en de honing of ahornsiroop bij. (als je geen erythrirol gebruikt) Zorg dat de kokosolie op kamertemperatuur is; niet te hard maar ook niet volledig gesmolten.
  3. Meng het geheel goed door met je handen. Je zoekt naar een consistentie waarbij er een bal deeg ontstaat. Voeg de (plantaardige) melk toe om dit te bereiken. Heb je iets te veel melk gebruikt? Geen nood, voeg weer wat extra meel toe om het deeg compacter te maken. 
  4. Rol de bal voorzichtig uit met je handen tot een rol deeg van ongeveer 20 cm en snijd deze in 9 gelijke repen. Maak van deze repen balletjes die je platdrukt op de bakplaat. Zorg dat je niet te lang rolt; je wilt de luchtigheid behouden in de koekjes. Als je ze te lang rolt, dan worden de koekjes compacter en harder.
  5. Doe de bakplaat in de oven en bak de koekjes in 20 minuten klaar. Laat ze goed afkoelen en geniet ervan!

Wat ik ga aanpassen:

  1. Gewoon tarwemeel in plaats van amandelmeel. Ik hoef niet op koolhydraten te letten, wel op suiker. En het scheelt ook nog eens een hoop geld…
  2. Ik gebruik weer de zoetstof Zústo. Erythrirol heb ik (nog) niet en honing geeft (te veel) smaak en bevat ook nog eens veel suikers.
  3. En ik ga er een ei door doen. Kijken of het wat smeuïger wordt…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *