Hmmm… misschien niet de juiste titel gekozen… het gaat hier om “een hele lekkere” als in “vet cool” bedoelde ik dus 🙂 Een heerlijk lunchgerecht.
Ingrediënten
Voor twee personen
- 250 melk
- 8 lapjes spek (ontbijt of katenspek)
- 100 gram bloem (bijvoorbeeld 50 tarwebloem / 50 maïsbloem)
- 2 eieren
Benodigdheden
- Twee koekenpannen
- Twee deksels
Bereidingswijze
- Mix alle ingrediënten goed door elkaar.
- Bak de speklapjes in de koekenpan (4 per pan).
- Draai ze om als ze mooi bruin zijn geworden.
- Giet het mengsel over het spek. (Wellicht houd je wat over)
- Leg de deksel op de pan en bak ze in 3 minuten op middelhoog vuur.
- Controleer af en toe, elk fornuis en elke pan is weer anders.
- Draai ze om als ze mooi bruin zijn aan de onderkant en opgedroogd aan de bovenkant.
- Laat ze vervolgens op laag vuur in ongeveer 2 minuten gaar worden, en weer met de deksel op de pan…
Enjoy !
Oh, en als je nog wat beslag over hebt. Kun je dat gewoon in de koekenpan gooien om een lekker toetje van te maken 😉 Met Basterdsuiker, Nutella, Pure chocolade pasta, stroop, etc. etc.
😂