Krokante tilapia met mediterrane aardappelpuree

Geplaatst op

Lekker gerecht, makkelijk en laat de oven de rest doen… De favoriet van onze kids 🙂 Oh en voor de mensen die zeggen dat ze geen vis lusten: “Eat this!”

Ingrediënten

  • 600 gram kruimige aardappels(geschild, in stukken)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel gedroogde Provençaalse kruiden
  • 500 gram sperziebonen(schoongemaakt)
  • 75 gram tortillachips (verkruimeld)
  • 50 gram belegen kaas (geraspt)
  • 1 rode paprika (in miniblokjes, zonder zaadjes)
  • 4 tilapiafilets of pangasiusfilets (ca. 500 g)
  • 2 eetlepels citroensap

Bereiding

  1. Kook de aardappels met zout gaar* Giet af en stamp de aardappels met de olijfolie, zout, peper en Provençaalse kruiden tot een gladde puree. Houd de puree warm.
  2. Kook intussen de sperziebonen gaar.
  3. Meng de chips met de kaas. Schep de paprikablokjes door het tortilla-kaasmengsel.
  4. Verwarm de oven voor (op 200 graden).
  5. Besprenkel de visfilets met citroensap en leg ze naast elkaar op een bakplaat of in een ovenschotel.
  6. Bestrooi met zout en peper en bedek de visfilets met een laag van het tortillamengsel.
  7. Zet de bakplaat/schotel in de voorverwarmde oven. De tilapiafilets zijn in tussen de 5 en 20 minuten gaar**

* Het hangt een beetje af van de grootte van de aardappelstukjes. Hoe kleiner hoe eerder gaar. Als je met een vork er makkelijk in prikt is het gaar. Indicatie: 10-20 minuten.

** Ja, lekker vaag… Dus hier komen je echte bakkunsten naar voren. Maar het is heel simpel. Controleer af en toe of de vis al gaar is. Er zijn namelijk veel verschillende diktes filet. En elke oven werkt anders… Wel leuk om de bovenkant ook even te grillen…

  1. Schep de geroosterde visfilets op 4 warme borden en serveer met de sperziebonen en de aardappelpuree.

Enjoy!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.