Courgettesoep

Geplaatst op

Basis recept voor een makkelijke, snelle, romige courgettesoep

Ingrediënten

  • 1 ui (gesnipperd)
  • 2 tenen knoflook (geperst)
  • 2 courgette (in grove stukken gesneden)
  • 2 el traditionele olijfolie
  • 750 ml kokend water
  • 2 tuinkruidenbouillontabletten
  • 100 ml kookroom light of slagroom
  • 1 el gedroogde dragon of andere kruiden

Bereiding

  • Snijd de ui fijn, pers de knoflook en snijd de courgette in grove stukken.
  • Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui en knoflook enkele minuten.
  • Voeg het kokende water toe
  • Voeg de bouillontabletten toe
  • Voeg de courgette toe en kook 6 min.
  • Pureer de soep met een staafmixer
  • Voeg de kookroom en kruiden toe.
  • Breng op smaak met peper.
  • Laat nog even pruttelen.

Enoy!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *