Pavlova

Categorieën Gebak,Nagerecht1 opmerking

Een eenvoudig, lekker en zoet nagerecht. Wat er ook nog eens heel mooi uit ziet.

pavlova in de oven

Stap 1. Ontvetten

Een belangrijk onderdeel van het bereiden van het eiwit is ontvetten. Gebruik een beetje citroensap om alle kommetjes, gardes en ander keukengereedschap dat je gebruikt goed schoon te maken. Een beetje vet kan er voor zorgen dat je het eiwit niet, of niet goed, opgeklopt krijgt. En juist bij dit gerecht wil je een luchtig schuim hebben, veel volume.

Stap 2. Oven voorverwarmen

Verwarm de oven voor op 120 graden, traditioneel met boven en onderwarmte. Het eiwit moet 2,5 uur drogen om Meringue te worden. Je kunt naar wens spelen met de duur en graden. Ook de uiteindelijke vorm bepaalt de duur van het bakken. De baktijden kunnen variëren van 4 uur op 80 graden tot 90 minuten op 120 graden voor bijvoorbeeld kleine meringues.

Stap 2. Mixen

Mix het eiwit tot het luchtig is en er witte pieken ontstaan. Voeg tijdens het mixen de suiker toe zodat de suiker geleidelijk opgenomen kan worden door het eiwit

Stap 3. Wijnazijn en Maizena toevoegen

Als er witte pieken zijn ontstaan kan het wijnazijn en maizena toegevoegd worden. Dit hoeft niet perse maar zorgt ervoor dat het schuim in het midden lekker zacht blijft.

Stap 4. Vormen

Schep het witte schuim op een met bakpapier bedekte bakplaat. Maak een krans, een berg, of aparte hoopjes. Ik heb een krans gemaakt omdat het voor 12 personen was met 9 eieren. De duur van het bakken is afhankelijk van de vorm dus hou daar rekening mee.

Stap 5. Bakken

Schuif de bakplaat in het midden van de oven en laat hem er 2,5 uur in zitten. Na 2,5 uur de oven uit zetten en met de deur op een kier laten afkoelen.

Stap 6. Opmaken

Als de Meringue afgekoeld is kan de Pavlova verder afgemaakt worden. Klop slagroom en smeer die op de Meringue. Maak het fruit schoon en druk het in de slagroom. Dat is het eigenlijk. Eet smakelijk!

Zoals je ziet, is het schuim in het midden lekker zacht en de rand lekker krokant.

Ingredienten

Meringue

  • 9 eieren (alleen het eiwit!)
  • 450 gram suiker
  • 1,5 el maizena
  • 1,5 el witte wijnazijn
  • (1 citroen om te ontvetten)

Slagroom

  • 500 ml Slagroom
  • 5 el vanille suiker

Fruit

Uiteraard kun je dit naar wens aanpassen. Het volgende heb ik gebruikt.

  • Een bakje Aarbeien
  • Verse frambozen
  • Blauwe bessen
  • Bramen

Er staat een mooie film op 24kitchen.

1 gedachte op “Pavlova

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *