Ingredienten
voor twee personen
- +/- 400 gram bloemkoolrijst*
- 150 g kipfilet (in blokjes)
- 50 g ongezouten pinda’s
- 1 paksoi (in repen)
- 75 ml teriyaki woksaus
- 2 el olie
Verder nodig; een wok en een hapjespan
Bereiding
- Verhit in een wok 1 el olie.
- Bak de kipblokjes in 4 min. goudbruin.
- Voeg het witte deel van de paksoi toe en bak dit in 4 min. knapperig gaar.
- Verhit in een hapjespan de rest van de olie. Voeg de rijst toe en bak 6 min. al omscheppend.
- Voeg het groene paksoiblad en de woksaus toe aan de kip en verwarm dit 1 min. mee.
- Schep de rijst op 2 borden. Verdeel hierover de kip teriyaki met de paksoi en bestrooi het vervolgens met de pinda’s.
Tip
Vervang de kipfilet ook eens door biefstuk of zalmfilet.
* Bloemkoolrijst kun je heel makkelijk zelf maken, gewoon klein snijden. Nog makkelijker is het te vinden in het koelvak of in de diepvries van de supermarkt.
Een lekker recept, ga ik zeker maken en fijn dat het voor 2 personen is!