Snelle Bloemkoolsoep

Geplaatst op

Erg makkelijk en boordevol groenten. Supersnel gemaakt en nog lekker ook.

Ingrediënten

  • 1 kruimige aardappel (in blokjes)
  • 1 bloemkool (in roosjes)
  • 2 kippenbouillontabletten **
  • 1¼ liter kraanwater
  • 125 ml crème fraîche
  • 4 plakken rauwe ham **

Bereiding

  1. Schil de aardappel en snijd in blokjes.
  2. Snijd de bloemkool in roosjes.
  3. Doe de aardappel, bloemkool en de bouillontabletten in een soeppan.
  4. Schenk het water erbij en breng aan de kook.
  5. Laat de soep met de deksel op de pan op laag vuur 15 min. koken.
  6. Bak ondertussen de ham krokant met een beetje olijfolie en laat uitlekken op keukenpapier.
  7. Pureer de soep met de staafmixer en roer de crème fraîche erdoor.
  8. Breng op smaak met kerrie, peper en eventueel zout*.
  9. Verdeel de soep over de kommen en verkruimel de ham erboven.

Tips

* Pas op met zout toevoegen, gezien de bouillionblokjes zit er al best wat zout in.

** Vervang de kippenbouillion door groentebouillion en laat de ham weg als je hem vegetarisch wil maken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.