Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
 - Vet een ovenschaal in met wat olie of boter.
 - Fruit de knoflook en ui 1 min in de olie of boter.
 - Voeg het gehakt en het kaneel toe en bak bruin.
 - Voeg de tomatenpuree en kraanwater toe en breng aan de kook.
 - Laat op laag vuur 20 min. koken zonder deksel op de pan.
 - Roer regelmatig.
 - Verdeel de aubergine over de ovenschaal. Leg hierop de aardappel, gehaktsaus, maak eventueel nog een laag. Bovenop de geraspte kaas.
 - Bak in ca. 50 min. in de oven goudbruin.
 
Ingrediënten (4p)
- 2 ui (gesnipperd)
 - 2 tenen knoflook (fijngehakt)
 - 2 el olijf olie (of boter)
 - 250 gram gehakt
 - 2 aubergine (in plakken, gepocheerd)
 - 280 ml tomatenpuree (2×140 gram)
 - 1 tl kaneelpoeder
 - 100 ml kraanwater
 - 150 gram geraspte kaas
 - aardappelschijfjes (voorgekookt)