Moussaka

Geplaatst op

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Vet een ovenschaal in met wat olie of boter.
  • Fruit de knoflook en ui 1 min in de olie of boter.
  • Voeg het gehakt en het kaneel toe en bak bruin.
  • Voeg de tomatenpuree en kraanwater toe en breng aan de kook.
  • Laat op laag vuur 20 min. koken zonder deksel op de pan.
  • Roer regelmatig.
  • Verdeel de aubergine over de ovenschaal. Leg hierop de aardappel, gehaktsaus, maak eventueel nog een laag. Bovenop de geraspte kaas.
  • Bak in ca. 50 min. in de oven goudbruin.

Ingrediënten (4p)

  • 2 ui (gesnipperd)
  • 2 tenen knoflook (fijngehakt)
  • 2 el olijf olie (of boter)
  • 250 gram gehakt
  • 2 aubergine (in plakken, gepocheerd)
  • 280 ml tomatenpuree (2×140 gram)
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 100 ml kraanwater
  • 150 gram geraspte kaas
  • aardappelschijfjes (voorgekookt)


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *