Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Vet een ovenschaal in met wat olie of boter.
- Fruit de knoflook en ui 1 min in de olie of boter.
- Voeg het gehakt en het kaneel toe en bak bruin.
- Voeg de tomatenpuree en kraanwater toe en breng aan de kook.
- Laat op laag vuur 20 min. koken zonder deksel op de pan.
- Roer regelmatig.
- Verdeel de aubergine over de ovenschaal. Leg hierop de aardappel, gehaktsaus, maak eventueel nog een laag. Bovenop de geraspte kaas.
- Bak in ca. 50 min. in de oven goudbruin.
Ingrediënten (4p)
- 2 ui (gesnipperd)
- 2 tenen knoflook (fijngehakt)
- 2 el olijf olie (of boter)
- 250 gram gehakt
- 2 aubergine (in plakken, gepocheerd)
- 280 ml tomatenpuree (2×140 gram)
- 1 tl kaneelpoeder
- 100 ml kraanwater
- 150 gram geraspte kaas
- aardappelschijfjes (voorgekookt)