Ge­vul­de ki­prol­le­tjes met pas­ta pes­to

Posted on

Lekker en eenvoudig van de AH! Een supercombi met kip, kaas, courgette en heerlijk verse tagliatelle.

Bereiding 1/3

Het vlees

  • Halveer de kipfilets in de lengte. Leg tussen 2 vellen vershoudfolie en sla de kip plat met de bodem van een koekenpan.
  • Haal de blaadjes van de takjes munt en snijd de helft van de blaadjes fijn.
  • Laat de kaas uitlekken in een zeef en vang 3 el olie (per 4 personen) op. De rest van de olie wordt niet gebruikt.
  • Prak de kaas met een vork. Meng met de fijngesneden munt en 1 el opgevangen olie (bij 4 personen).
  • Verdeel de kaas over de kip en rol deze op. Zet vast met een cocktailprikker.
  • Bestrooi de kiprolletjes met peper en eventueel zout.
  • Verhit 1 el opgevangen olie (bij 4 personen) in de koekenpan en bak de kiprolletjes in 12 min. op middelhoog vuur rondom goudbruin en gaar.

Bereiding 2/3

De groente pesto saus

  • Halveer ondertussen de courgettes in de lengte. Snijd de helften in stukken van 1 cm.
  • Halveer de champignons.
  • Snijd de knoflook fijn.
  • Verwarm de rest van de opgevangen olie in een hapjespan en bak de courgette, champignons en knoflook 5 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Bereiding 3/3

De pasta

  • Kook ondertussen de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Opdienen

  • Meng de pasta met de groente en pestosaus. Bestrooi met de rest van de blaadjes munt, leg de kiprolletjes erop en serveer.

Ingredienten (4p)

  • 300 g kipfilets
  • 15 g verse munt
  • 150 g witte kaas in olie met kruiden
  • 2 courgettes
  • 250 g kastanjechampignons (bakje)
  • 2 tenen knoflook
  • 500 g verse tagliatelle
  • 125 g verse rode-pestosaus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *