Plaatpizza

Posted on

Een heel simpel gerecht van de AH. Het “verspakket Plaatpizza Paprika Courgette”. Da’s nog eens makkelijk! En het is een goede basis om op voort te borduren. Het gerecht is voor 4 personen.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 220 graden*
  2. Groente in stukken snijden van ca. 1,5 cm. Ui snipperen en knoflook fijn snijden.
  3. Groente met de helft van de kruiden mengen.
  4. De andere helft van de kruiden mengen met de tomatenpuree.
  5. Pizzadeeg ingrediënten mengen en kneden tot een soepel deeg en uitrollen tot het gewenste formaat. De plaat (met bakpapier) van de oven (ca. 30×40).
  6. Besmeer de pizzabodem met tomatenpuree en verdeel daarover de groenten.
  7. Bestrooi de pizza met geraspte kaas.
  8. Bak de pizza in een voorverwarmde oven in ca. 40 minuten* gaar.

* Bij onze pizzastand was 220 graden wat te warm, na 20 minuten zelfs op 190 graden gezet. 40 minuten was ook te lang, na 30 minuten was het eigenlijk al een prima plaatpizza.

Ingrediënten – de bodem

  • 500 gram pizzadeegmix*
  • 250 ml water
  • 2 el olijfolie

* De pizzadeegmix bestaat uit tarwebloem, tarwegries, rijsmiddel E450 en E500 en zout. Dus beter kun je gewoon patentbloem gebruiken lijkt me. Zie https://www.papabakt.nl/zelf-pizzabodem-maken/.

Ingrediënten – de kruidenmix

De helft wordt gebruikt voor de saus de andere helft voor de topping.

  • 8 gram kruidenmix;
    • knoflook
    • ui
    • zwarte peper
    • laurier
    • rozemarijn
    • peterselie
    • salie
    • oregano
    • tijm
    • tomaat
    • zonnebloemolie

Ingrediënten – de saus

  • 140 gram tomatenpuree
  • 4 gram kruidenmix (zie bovenstaand)

Ingrediënten – de topping

  • 1 courgette
  • 3 tomaten
  • 1 ui
  • 1 gele paprika
  • twee stengels bleekselderij
  • knoflook (1 teentje)
  • 4 gram kruidenmix (zie bovenstaand)

Ingredienten – over de topping

  • 100 gram geraspte belegen kaas.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *