American Cookies – Witte Chocolade Framboos

Geplaatst op

Dit is een basis recept voor American Cookies. Het recept bestaat uit twee delen. Het deeg, het basis recept. En de toevoeging. De toevoeging kun je variëren naar wens. Bijvoorbeeld met Oreo koekjes, pure chocolade of chocolade-kruidnoten 😋 . Gebruik ongeveer dezelfde hoeveelheid in grammen.

Dit recept is voor ongeveer 7 grote of 12 kleine cookies. Verdubbel of verdrievoudig de basis zodat je twee of drie verschillende koekjes kan maken door te variëren met de ingrediënten die je er aan toevoegt. Experimenteer en proef!

Ingrediënten basis

  • 70 gr boter, op kamertemperatuur
  • 55 gr suiker
  • 50 gr lichtbruine basterdsuiker
  • 0,5 tl vanille-extract
  • 1/2 tl zout
  • 1/2 ei, op kamertemperatuur
  • 1 ei
  • 105 gr bloem
  • 1/2 tl baking soda

Ingrediënten toevoeging

  • 50 gr witte chocola (kleine brokjes)
  • 50 gr framboos

Bereiding

De bereiding van de koekjes heb ik onderverdeeld in vier delen.

  1. De Basis. Zo maak je American Cookie basis deeg.
  2. De Toevoeging. Bepaal wat je er in wil doen. Pure chocolade, melk en framboos, noten, etc. etc.
  3. Het vervolg. Basis en Toevoeging zijn samengevoegd.
  4. Het bakken. Bak de koekjes vervolgens af.

Bereiding basis

  • Doe de boter, suiker, basterdsuiker, het vanille-extract en zout in een kom
  • Mix in enkele minuten tot een romig en luchtig geheel.
  • Mix het ei er kort door.
  • Voeg de bloem en baking soda toe aan het botermengsel en kneed door elkaar.

Bereiding toevoeging

  • Doe als laatst de ingredienten voor de toevoeging erbij
  • Meng tot alles goed is verdeeld.

Bereiding vervolg

  • Bestuif je werkblad (en je handen) met bloem. Het deeg is vaak best plakkerig.
  • Maak van het deeg een rol met een doorsnede van 4 centimeter en verpak hem in plasticfolie.
  • Laat het deeg minimaal 1 uur rusten in de koelkast.

Bereiding het bakken

  • Verwarm de oven voor op 175 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Snijd van het deeg plakjes van 1,5-2 centimeter en leg deze met voldoende tussenruimte op de bakplaat.
  • Bak de koekjes in 12-17 minuten goudbruin en gaar.
  • Laat ze afkoelen op een rooster.

Beter maak je gelijk drie verschillende koekjes… 🤪

Ook leuk, maak drie verschillende koekjes. Hieronder de ingrediënten voor de basis X 3. Doe vervolgens 3×100 gram ingredienten van je variaties. Bijvoorbeeld chocoladekruidnoten gehalveerd, oreokoekjes in vieren, etc.

  • 210 gr boter, op kamertemperatuur
  • 135 gr suiker
  • 30 gr suiker (uit de vanillesuikerpot ;))
  • 150 gr lichtbruine basterdsuiker
  • 0,75 tl zout
  • 2 kleine eitjes, op kamertemperatuur
  • 315 gr bloem
  • 2 tl baking soda

Verbeteringen als je dikke cookies wil. Meer bloem omdat het nogal plakkerig is en ze een beetje uitlopen in de oven.

Let op bij framboos, dat is vaak erg vochtig, wellicht wat meer bloem volgende keer… framboos in bloem deppen?

Eén antwoord op “American Cookies – Witte Chocolade Framboos”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *