Bloem­kool-ker­rie­soep met spek­jes

Categorieën Hoofdgerecht,Soep0 opmerking

Ik ben geen fan van bloemkool, samen met spruitjes een van mijn minst favoriete groenten. Daarom is het juist leuk om iets te vinden wat super lekker is met gewoon bloemkool! Deze soep bijvoorbeeld… echt ‘restaurant eten’ 🙂

Bereiding

  1. Verdeel de bloemkool in roosjes en snijd de steel in stukjes.
  2. Verhit de helft van de olie in een soeppan.
  3. Bak gedurende 3 min. de bloemkoolroosjes, de stukjes die je van de steel hebt gesneden en de kerrie. Roer regelmatig.
  4. Voeg heet water, de bouillontablet en sojasaus toe.
  5. Laat met de deksel op de pan 15 min. op laag vuur koken.
  6. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster het amandelschaafsel in 5 min. goudbruin. Neem uit de pan en laat afkoelen op een bord.
  7. Voeg de kokosmelk toe aan de soep en verwarm 3 min. Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan en bak de spekreepjes krokant.
  8. Neem de soep van het vuur, pureer met de staafmixer en breng op smaak met peper.
  9. Verdeel over de kommen en garneer met het amandelschaafsel en de spekjes.

Ingredienten (4p)

  • 1 bloemkool
  • 2 el milde olijfolie
  • 1 el kerriepoeder
  • 750 ml heet water
  • 1 groentebouillontablet
  • 1 el sojasaus
  • 55 g amandelschaafsel
  • 200 ml kokosmelk
  • 125 g spekreepjes *

* Het is eigenlijk een vega recept, maar we hadden nog wat lekker ‘echte’ spekreepjes liggen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *