Basis recept voor een makkelijke, snelle, romige courgettesoep
Ingrediënten
- 1 ui (gesnipperd)
 - 2 tenen knoflook (geperst)
 - 2 courgette (in grove stukken gesneden)
 - 2 el traditionele olijfolie
 - 750 ml kokend water
 - 2 tuinkruidenbouillontabletten
 - 100 ml kookroom light of slagroom
 - 1 el gedroogde dragon of andere kruiden
 
Bereiding
- Snijd de ui fijn, pers de knoflook en snijd de courgette in grove stukken.
 - Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui en knoflook enkele minuten.
 - Voeg het kokende water toe
 - Voeg de bouillontabletten toe
 - Voeg de courgette toe en kook 6 min.
 - Pureer de soep met een staafmixer
 - Voeg de kookroom en kruiden toe.
 - Breng op smaak met peper.
 - Laat nog even pruttelen.
 
Enoy!

