Muesli bollen

Posted on

Bereiding

  • Wel ruim van te voren de rozijnen.
  • Laat de rozijnen uitlekken. Gebruik het vocht eventueel in het deeg.
  • Meng de ingredi├źnten (mixen, 3 minuten)
  • Kneed het deeg (5 minuten)
  • Voeg de vulling toe maak het deeg af (2 minuten kneden)
  • Laat het even rusten onder een natte theedoek (tegen het uitdrogen). 1e rijs.
  • Verdeel het deeg na een minuut of 30 in 11 bolletjes (a 88 gram).
  • Maar de bovenkant een beetje nat en rol het door de zonnebloempitten.
  • Laat het deeg weer rusten voor 30 a 60 minuten.
  • Verwarm in tussen de oven voor op 230 graden.
  • Bak de mueslibollen in 10 a 12 minuten af.

Ingredienten deeg (11 bollen)

  • 500 gram meel (50 bloem + 50% spelt of volkorenmeel)
  • 280 gram water (of melk)
  • 5 gram gist
  • 5 gram zout
  • 10 gram olijfolie
  • 1 ei (55 gram)

Ingredienten (vulling)

  • 80 gram rozijnen (wellen in water)
  • 60 gram gedroogde abrikozen (in stukjes)
  • 40 gram walnoten (in stukjes)

Ingredienten (topping)

  • 30 gram zonnebloempitten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *