Snelle Kip Teriyaki met Bloemkoolrijst

Geplaatst op

Ingredienten

voor twee personen

  • +/- 400 gram bloemkoolrijst*
  • 150 g kipfilet (in blokjes)
  • 50 g ongezouten pinda’s
  • 1 paksoi (in repen)
  • 75 ml teriyaki woksaus
  • 2 el olie

Verder nodig; een wok en een hapjespan

Bereiding

  1. Verhit in een wok 1 el olie.
  2. Bak de kipblokjes in 4 min. goudbruin.
  3. Voeg het witte deel van de paksoi toe en bak dit in 4 min. knapperig gaar.
  4. Verhit in een hapjespan de rest van de olie. Voeg de rijst toe en bak 6 min. al omscheppend.
  5. Voeg het groene paksoiblad en de woksaus toe aan de kip en verwarm dit 1 min. mee.
  6. Schep de rijst op 2 borden. Verdeel hierover de kip teriyaki met de paksoi en bestrooi het vervolgens met de pinda’s.

Tip

Vervang de kipfilet ook eens door biefstuk of zalmfilet.

* Bloemkoolrijst kun je heel makkelijk zelf maken, gewoon klein snijden. Nog makkelijker is het te vinden in het koelvak of in de diepvries van de supermarkt.


Eén antwoord op “Snelle Kip Teriyaki met Bloemkoolrijst”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *